Cuketa s petrželí, česnekem a citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cuketa
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 424.7 mg
  • Vláknina 3337.5 mg
  • Vitamín A 3337.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety podélně rozpůlíme a příčně nakrájíme na 1,5cm silné dílky. Vsypeme je na pánev s rozehřátým olejem a restujeme 3 minuty. Přidáme oloupaný, rozmačkaný česnek a restujeme 3-5 minut. Pánev odstavíme z plotny.

  • 2

    K cuketám vmícháme nasekanou petrželku, sůl a citronovou šťávu.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře k receptu