Dušená mladá zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pórek
  • 250 g Tuřín
  • 250 g Karotka
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 1516.7 mg
  • Vláknina 9005.5 mg
  • Vitamín A 9005.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme očištěný, podélně rozpůlený pórek a tuřín, očištěnou baby karotku a oloupanou šalotku. Přilijeme vývar, přidáme cukr, bobkový list a pepř. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 10 minut.

  • 2

    Pokličku odstraníme a zeleninu vaříme 2-3 minuty. Šťáva má zhoustnout.

  • 3

    Ve šťávě obalíme zeleninu, vyjmeme bobkový list a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu