Dušená mladá zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 10 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 1516.7 mg
- Vláknina 9005.5 mg
- Vitamín A 9005.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme očištěný, podélně rozpůlený pórek a tuřín, očištěnou baby karotku a oloupanou šalotku. Přilijeme vývar, přidáme cukr, bobkový list a pepř. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 10 minut.
-
2
Pokličku odstraníme a zeleninu vaříme 2-3 minuty. Šťáva má zhoustnout.
-
3
Ve šťávě obalíme zeleninu, vyjmeme bobkový list a podáváme jako přílohu k masu.