Dušená mrkev s celerem a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 352 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 212 mg
- Vláknina 11839.8 mg
- Vitamín A 11839.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vývar. Přidáme očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev nakrájenou na 5cm dlouhé kousky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěný, na plátky nakrájený fenykl. Zeleninu zvolna vaříme pod pokličkou asi 15 minut doměkka.
-
2
Potom pokličku odstraníme a vaříme ještě 2-3 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme kousek másla.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.