Dušená mrkev s celerem a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 352 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 212 mg
  • Vláknina 11839.8 mg
  • Vitamín A 11839.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vývar. Přidáme očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev nakrájenou na 5cm dlouhé kousky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěný, na plátky nakrájený fenykl. Zeleninu zvolna vaříme pod pokličkou asi 15 minut doměkka.

  • 2

    Potom pokličku odstraníme a vaříme ještě 2-3 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme kousek másla.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu