Vepřové závitky s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 463.6 mg
- Draslík 613.2 mg
- Vláknina 4355 mg
- Vitamín A 4355 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra nakrájíme na malé plátky a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Bránici rozložíme a rozřežeme na 4 plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo a játra na něm osmahneme z obou stran, vyndáme z pánve, na tuk nasypeme kroužky cibule a orestujeme. Na plátky bránice rozdělíme játra, orestovanou cibuli, osolíme, opepříme, okmínujeme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, závitky průběžně obracíme a poléváme vlastní šťávou.
-
3
Závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vlastí šťávou.