Vepřový bůček pečený po selsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Vepřový bok
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 1157 mg
  • Vitamín A 1157 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a zastříkneme ji trochou vody.

  • 3

    Na cibuli rozložíme plátky osoleného a opepřeného bůčku, přidáme rozetřený česnek a maso doměkka a dozlatova upečeme v troubě při 200 stupních Celsia.

  • 4

    Během pečení maso podléváme trochou vody, aby výpek nezhořkl a cibule se nepřipálila.

  • 5

    Vypečenou šťávu necedíme.

Komentáře k receptu