Vepřový bůček pečený po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 239.1 mg
- Vláknina 1157 mg
- Vitamín A 1157 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a zastříkneme ji trochou vody.
-
3
Na cibuli rozložíme plátky osoleného a opepřeného bůčku, přidáme rozetřený česnek a maso doměkka a dozlatova upečeme v troubě při 200 stupních Celsia.
-
4
Během pečení maso podléváme trochou vody, aby výpek nezhořkl a cibule se nepřipálila.
-
5
Vypečenou šťávu necedíme.