Chřestová polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 327.7 mg
- Vláknina 6026.9 mg
- Vitamín A 6026.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.