Norský losos
Suroviny
- 700 g Losos - filety
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Máslo čerstvé
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Cibulka jarní
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 95.5 mg
- Draslík 1499.6 mg
- Vláknina 11641.8 mg
- Vitamín A 11641.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lososa osolíme, opepříme a lehce potřeme máslem.
-
2
5-6 minut je po obou stranách grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod
-
3
horkým grilem, až mají porce zlatohnědou barvu.
-
4
Špenát: Rozpálíme olej, přidáme kolečka cibulky, drcený česnek a průběžně promícháváme a smažíme. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, nakrájený špenát a podusíme ještě asi 8 minut. Dochutíme pepřem a solí.
-
5
Lososa ozdobíme stočenými plátky citronu a podáváme spolu se špenátem.