Mečoun s ananasovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 700 g Filé z mečouna
  • 275 g Kompot ananasový
  • 100 g Papája zralá
  • 100 g Paprika červená
  • 10 g Chilli paprička
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 125 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1136 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 817.5 mg
  • Vláknina 5208 mg
  • Vitamín A 5208 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,

  • 2

    kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.

  • 3

    Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.

  • 4

    Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.

  • 5

    Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu