Mečoun s ananasovou omáčkou
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 700 g Filé z mečouna
- 275 g Kompot ananasový
- 100 g Papája zralá
- 100 g Paprika červená
- 10 g Chilli paprička
- 20 g Koriandr čerstvý
- 5 g Cukr krupice
- 10 g Koriandr čerstvý
- 3 g Pepř cayenský
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 125 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1136 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 817.5 mg
- Vláknina 5208 mg
- Vitamín A 5208 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,
-
2
kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.
-
3
Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.
-
4
Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.
-
5
Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.