Šafránová paella
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 26 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 719.4 mg
- Vláknina 5706.5 mg
- Vitamín A 5706.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar se šafránem přivedeme k varu a necháme odstát. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme dozlatova kuřecí prsa vcelku. Vyjmeme z pánve a nakrájíme na plátky. Do pánve vložíme proužky papriky a česnek a orestujeme doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a 3-4 minuty opékáme na mírném ohni. Zalijeme vývarem.
-
2
Jakmile se rýže začne vařit, zmírníme plamen a pomalu vaříme 10 minut. Potom začneme paellu zdobit. K rýži přidáme kuřecí plátky, ančovičky, rajčata (oloupaná, rozpůlená a zbavená semen, pak rozkrájená na čtvrtiny) a hrášek. Nakonec posypeme mořskými plody a vtlačíme je do rýže. Je-li potřeba, přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou pozvolna vaříme 20 - 25 minut, dokud rýže není hotová.