Turecký kebab
Suroviny
- 425 g Cizrna konzervovaná
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 8 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 841 mg
- Vláknina 20861.6 mg
- Vitamín A 20861.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.
-
2
Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.
-
3
Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.
-
4
Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.
-
5
Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.