Pečená zelenina
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 200 g Červená řepa
- 200 g Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Omáčka Tahini
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 4 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1083.7 mg
- Vláknina 17660.3 mg
- Vitamín A 17660.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě povaříme brokolici, poté rozebereme na růžičky. Uchováme část vody.
-
2
Nakrájíme řepu, cibuli a celer.
-
3
Do vymazaného pekáče dáme zeleninu, česnek, koření, sójovou omáčku a vinný ocet a povrch pokapeme tahini a dáme péct.
-
4
Po 10 minutách podlijeme 150ml vody z brokolice a pečeme 20 minut, do změknutí celeru a řepy.