Uzené na medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Vepřová kýta uzená
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2016 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 62.9 mg
  • Vláknina 9544 mg
  • Vitamín A 9544 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, bobkový list a celý pepř. Maso zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    V misce promícháme pomerančovou kůru, med a 2 lžíce pomerančové šťávy. Směsí potřeme uvařené maso a na povrchu ve vrstvě tuku nařízneme zářezy do tvaru mřížky. Do středu každého čtverečku zapíchneme hřebíček.

  • 3

    Maso vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě 10 minut. Potřeme medovou směsí a pečeme ještě 20 minut. Podáváme nakrájené na plátky.

Komentáře k receptu