Uzené na medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2016 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 62.9 mg
- Vláknina 9544 mg
- Vitamín A 9544 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, bobkový list a celý pepř. Maso zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
V misce promícháme pomerančovou kůru, med a 2 lžíce pomerančové šťávy. Směsí potřeme uvařené maso a na povrchu ve vrstvě tuku nařízneme zářezy do tvaru mřížky. Do středu každého čtverečku zapíchneme hřebíček.
-
3
Maso vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě 10 minut. Potřeme medovou směsí a pečeme ještě 20 minut. Podáváme nakrájené na plátky.