Pečené tykvičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Tykev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 664.3 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté tykve rozpůlíme a zbavíme semínek. Každou polovinu tykve potřeme uvnitř čtvrtinou másla a posypeme lžičkou cukru.

  • 2

    Tykvičky urovnáme do zapékací mísy řeznou stranou nahoru a podlijeme vodou tak, aby sahala do výšky 2,5cm.

  • 3

    Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a tykve pečeme asi 20 minut. Potom je polijeme vypečenou sladkou máslovou šťávou a pečeme ještě 15 minut doměkka.

  • 4

    Podáváme k pečené vepřové panence nebo šunce.

Komentáře k receptu