Indické hřebenatky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 817.2 mg
- Vláknina 5662.5 mg
- Vitamín A 5662.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej, přidáme tmavá hořčičná semínka a smažíme je, až začnou pukat. Přidáme drcený česnek, hřebenatky a 2 minuty mícháme, až hřebenatky zmatní. Vyjmeme je a odložíme stranou.
-
2
Přidáme nasekanou cibuli, nudličky zelené papriky, chilli papričku a 3–5 minut za občasného míchání smažíme, až cibule změkne, ale ještě nemění barvu. Přidáme kurkumu, mícháme a smažíme ještě 1 minutu.
-
3
Vložíme mleté kešu oříšky, přilijeme vývar, přivedeme k varu a 5–10 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.
-
4
Do omáčky přimícháme hřebenatky, dochutíme pepřem a solí a zvolna vše dobře prohřejeme. Servírujeme.