Pečená husa s majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1866 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 168 g
- Sodík 1021 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 400 mg
- Draslík 1603.6 mg
- Vláknina 3358.3 mg
- Vitamín A 3358.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu vypereme, dočistíme, odstraníme vnitřní sádlo, kterým poklademe dno pekáče. Husu osolíme celou, zevnitř i shora. Potom opláchneme větvičky čerstvé majoránky a naklademe na vnitřní sádlo v pekáči i do husy. Husu pečeme tak, že ji položíme hřbetem nahoru a ještě posypeme majoránkou. Potom vše podlijeme vodou, lepší je voda horká, a přikryjeme druhým pekáčem.
-
2
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Husu po půl hodině pečení otočíme a pečeme dál při nižší teplotě, asi 180 stupňů. Stále dle potřeby podléváme, propichujeme, přebytečné sádlo sbíráme do nádobky. Upečenou husu rozkrájíme na potřebné porce a vložíme zpět do pekáče. Pokračujeme v pečení. Občas pekáč odkryjeme a podléváme dle potřeby. Potom husu dopékáme odkrytou, aby se vytvořila kůrka.