Krevety bhuna
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 2 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 1.75 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 15 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 223.9 mg
- Vláknina 3497.9 mg
- Vitamín A 3497.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové misce smícháme chilli papričky zbavené semínek, ocet, sůl, kurkumu, pepř, česnek, papriku a 10 minut necháme odležet.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, přidáme krevety a směs z misky a ještě smažíme. Poté přidáme vodu a 10 minut vaříme, občas zamícháme. Vmícháme garam masalu, citronovou šťávu a přendáme na talíře.
-
3
Podáváme ozdobené koriandrem.