Zeleninová polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 240 g
- Sodík 1334 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1450.6 mg
- Vláknina 26744.8 mg
- Vitamín A 26744.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 182.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli, pokrájený pórek a česnek.
-
2
Až cibulka zhnědne, přidáme květák, brokolici, mrkev a celer, podlijeme vodou a za občasného míchání 10 minut dusíme.
-
3
Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 20 minut.
-
4
Hotovou polévku rozdělíme na připravené talíře a před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.