Zeleninová polévka s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 200 g Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 240 g
  • Sodík 1334 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1450.6 mg
  • Vláknina 26744.8 mg
  • Vitamín A 26744.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 182.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli, pokrájený pórek a česnek.

  • 2

    Až cibulka zhnědne, přidáme květák, brokolici, mrkev a celer, podlijeme vodou a za občasného míchání 10 minut dusíme.

  • 3

    Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 20 minut.

  • 4

    Hotovou polévku rozdělíme na připravené talíře a před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu