Toro huevo
Suroviny
- 120 g Cibule
- 500 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 130 g Paprika zelená
- 15 g Koriandr čerstvý
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 542.3 mg
- Vláknina 5875 mg
- Vitamín A 5875 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme si olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou zelenou papriku, nasekanou chilli papričku a zvolna za občasného míchání vše asi 5 minut osmahneme, až cibule změkne.
-
2
Oloupeme a nakrájíme nadrobno rajčata a přidáme je do pánve k cibuli. Poté přidáme kmín, cukr, podle chuti sůl a za občasného míchání směs velmi mírně 10 minut podusíme dohusta.
-
3
Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.
-
4
Omáčku ochutnáme, případně přisolíme, dokořeníme a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci položíme ztracené vejce a ozdobíme ho snítkou koriandru.