Toro huevo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 130 g Paprika zelená
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 542.3 mg
  • Vláknina 5875 mg
  • Vitamín A 5875 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme si olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou zelenou papriku, nasekanou chilli papričku a zvolna za občasného míchání vše asi 5 minut osmahneme, až cibule změkne.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme nadrobno rajčata a přidáme je do pánve k cibuli. Poté přidáme kmín, cukr, podle chuti sůl a za občasného míchání směs velmi mírně 10 minut podusíme dohusta.

  • 3

    Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.

  • 4

    Omáčku ochutnáme, případně přisolíme, dokořeníme a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci položíme ztracené vejce a ozdobíme ho snítkou koriandru.

Komentáře k receptu