Vejce s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 19 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 257 mg
- Draslík 107.6 mg
- Vláknina 607.5 mg
- Vitamín A 607.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme a část nalijeme do 4 misek. Na dno rozdělíme brynzu. Po jednom vejci dáme připravených misek. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme 1 polévkovou lžící smetany.
-
2
Misky dáme na hluboký pekáč a zalijeme do půlky vřelou vodou.
-
3
Pečeme 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až bílky zbělají, ale žloutky ještě zůstanou měkké.
-
4
2 minuty před skončením pečení vejce posypeme malým množstvím petrželové natě.