Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 85 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 346.5 mg
- Draslík 806.5 mg
- Vláknina 2539.8 mg
- Vitamín A 2539.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme kuřecí křidélka, která vypereme, dočistíme. Křídla osolíme, opepříme a vložíme do marinády, která se skládá z medu a sezamového oleje. Marinujeme přibližně půl hodiny.
-
2
Na rozpálený olej v pánvi vložíme z marinády křídla a osmahneme je. Křídla obracíme, aby se opekla dozlatova ze všech stran. Opékáme, dokud křídla nezměknou. Štávu, která zůstala v pánvi z křídel slijeme do nádoby.
-
3
V pánvi zkaramelizujeme na oleji cukr, do cukru vlijeme šťávu z pomeranče a vrátíme do směsi zpět štávu z kuřecích křídel. Vše společně prohřejeme. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Tím máme hotovou pomerančovou omáčku.
-
4
Do hotové omáčky vrátíme kuřecí křídla. Při servírování použijeme ke zdobení plátky pomerančů.