Drůběží játra se šalotkou a sójovými klíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra drůbeží
  • 30 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sójové výhonky
  • 1 ks Česnek
  • 5 ks Šalotka
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 1290 mg
  • Vláknina 1664.5 mg
  • Vitamín A 1664.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra zbavíme blan, nakrájíme na kostky a vypereme. Potom játra necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěné šalotky na malé kousky nebo kolečka. Špenát opláchneme a necháme oschnout.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme šalotku a česnek. V pánvi je necháme, dokud nebudou mít zlatavé zabarvení. K osmažené zelenině přidáme drůbeží játra. Játra osmahneme zprudka a přidáme k nim sójové klíčky. Směs ochutíme omáčkou hoisin a zlehka promícháme.

  • 3

    Jako poslední přidáme listy špenátu. Vše podlijeme troškou vody a pár minut podusíme.

Komentáře k receptu