Drůběží játra se šalotkou a sójovými klíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 14 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 1290 mg
- Vláknina 1664.5 mg
- Vitamín A 1664.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží játra zbavíme blan, nakrájíme na kostky a vypereme. Potom játra necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěné šalotky na malé kousky nebo kolečka. Špenát opláchneme a necháme oschnout.
-
2
Na rozpáleném oleji osmahneme šalotku a česnek. V pánvi je necháme, dokud nebudou mít zlatavé zabarvení. K osmažené zelenině přidáme drůbeží játra. Játra osmahneme zprudka a přidáme k nim sójové klíčky. Směs ochutíme omáčkou hoisin a zlehka promícháme.
-
3
Jako poslední přidáme listy špenátu. Vše podlijeme troškou vody a pár minut podusíme.