Středomořské sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 23 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 14.7 mg
- Vláknina 423.5 mg
- Vitamín A 423.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a vykucháme ryby. Ze sardinek seškrábeme šupiny, omyjeme a necháme osušit. Do břišní dutiny ryb dáme špetku tymiánu. Sardinky přendáme do nekovové mísy, osolíme a opepříme.
-
2
V misce smícháme olej, citronovou šťávu, směsí přelijeme sardinky.
-
3
Necháme je marinovat v lednici 30 minut. Poté je vyndáme z marinády a dáme na mřížku grilu a grilujeme po každé straně 4 minuty. Občas je potřeme marinádou.
-
4
Sardinky podáváme horké.