Tuňák s opečenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 335.9 mg
- Vláknina 3056.5 mg
- Vitamín A 3056.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky tuňáka dáme na 15 minut do mísy s citronovou šťávou a vodou. Poté je necháme okapat, polijeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozpůlíme papriky a zbavíme semínek. V grilu opékáme 12 minut ze všech stran. Poté dáme do igelitového sáčku a uzavřeme.
-
2
Tuňáka opékáme na rozpáleném grilu 15 minut a občas obrátíme.
-
3
Jakmile papriky vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na 4 pruhy, dáme do misky. V misce zalijeme olejem, balzámovým octem a přidáme olivy.
-
4
Tuňáka podáváme horkého se salátem z pečených paprik.