Tuňák s opečenou paprikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 plátek Tuňák obecný
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení Olivy černé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 335.9 mg
  • Vláknina 3056.5 mg
  • Vitamín A 3056.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky tuňáka dáme na 15 minut do mísy s citronovou šťávou a vodou. Poté je necháme okapat, polijeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozpůlíme papriky a zbavíme semínek. V grilu opékáme 12 minut ze všech stran. Poté dáme do igelitového sáčku a uzavřeme.

  • 2

    Tuňáka opékáme na rozpáleném grilu 15 minut a občas obrátíme.

  • 3

    Jakmile papriky vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na 4 pruhy, dáme do misky. V misce zalijeme olejem, balzámovým octem a přidáme olivy.

  • 4

    Tuňáka podáváme horkého se salátem z pečených paprik.

Komentáře k receptu