Kebab z mořského ďasa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 8 ks Bobkový list
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 746 mg
  • Vláknina 4785.8 mg
  • Vitamín A 4785.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského ďasa nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm. Nakrájíme na kolečka cuketu a citron na klínky. Postupně napichujeme na 4 grilovací jehly mořského ďasa, cuketu, citron, rajčátka a bobkový list.

  • 2

    V misce smícháme olej, tymián, citronový pepř, sůl a citronovou šťávu. Omáčkou potřeme rybu, citrony, rajčata i bobkový list.

  • 3

    Na gril dáme kebaby a opékáme je 15 minut, občas potřeme omáčkou.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu