Steaky aromatické z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 432.7 mg
- Vláknina 564.5 mg
- Vitamín A 564.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z nakrájených steaků odstraníme kůži, propláchneme a otřeme dosucha. Smícháme v misce rozetřený česnek, limetkovou kůru, kmín, olivový olej, koriandr, pepř a vytvoříme hladkou pastu. Steaky potřeme z obou stran touto pastou.
-
2
Teflonovu pánev rozpálíme a steaky na ni přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo. Smažíme 4 minuty. Otočíme a smažíme další 4 minuty. Dáme okapat a přendáme na servírovací mísu.
-
3
Steaky pokropíme nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Podáváme ihned.