Rybí citrusové kebaby
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
- 450 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Grapefruity
- 6 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 100.1 mg
- Draslík 1223.5 mg
- Vláknina 10426 mg
- Vitamín A 10426 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa a tresku zbavíme kůže, omyjeme maso a necháme osušit. Každý plátek nakrájíme na 16 dílů.
-
2
Oloupeme grapefruit a pomeranče. Ovoce rozdělíme na dílky a oloupeme je.
-
3
Na 8 jehel napichujeme kousky grapefruitu, kousky ryby, pomeranče a bobkové listy. Jehly dáme do mísy. Smícháme v misce citronovu šťávu a kůru, česnek a med. Touto směsí přelijeme připravené jehly a osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a dáme do lednici na 2 hodiny. Občas otočíme.
-
4
Gril předehřejeme a vyndáme jehly z marinády a dáme je na rošt. Grilujeme 8 minut.
-
5
Podáváme horké.