Sardinky na rajčatech a olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1799 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 195.5 mg
- Vláknina 13279 mg
- Vitamín A 13279 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané sardinky osolíme a opepříme uvnitř i zvenčí. Nasekáme šest lístků bazalky a naplníme jimi sardinky. Do sardinek uděláme nožem několik zářezů. Nakrájíme na plátky olivy a rajčata a dáme do mísy. Natrháme na kousky 4 lístky bazalky a smícháme s rajčaty a olivami. Směs rajčat a oliv rozdělíme na čtyři části. Na čtyři velké kusy hliníkové fólie položíme tři sardinky.
-
2
Máslo a olej rozpustíme v pánvi, přidáme citronovou šťávu a směsí ryby přelijeme. Zabalíme ryby do fólie a grilujeme 20 minut.
-
3
Z ryb odstraníme hliníkovou fólii a rozdělíme na talíře.
-
4
Ihned podáváme.