Sardinky na rajčatech a olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 10 ks Bazalka
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1799 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 195.5 mg
  • Vláknina 13279 mg
  • Vitamín A 13279 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané sardinky osolíme a opepříme uvnitř i zvenčí. Nasekáme šest lístků bazalky a naplníme jimi sardinky. Do sardinek uděláme nožem několik zářezů. Nakrájíme na plátky olivy a rajčata a dáme do mísy. Natrháme na kousky 4 lístky bazalky a smícháme s rajčaty a olivami. Směs rajčat a oliv rozdělíme na čtyři části. Na čtyři velké kusy hliníkové fólie položíme tři sardinky.

  • 2

    Máslo a olej rozpustíme v pánvi, přidáme citronovou šťávu a směsí ryby přelijeme. Zabalíme ryby do fólie a grilujeme 20 minut.

  • 3

    Z ryb odstraníme hliníkovou fólii a rozdělíme na talíře.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu