Mořský ďas s omáčkou kaparovou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 971.4 mg
- Vláknina 5297.8 mg
- Vitamín A 5297.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.
-
2
Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.
-
3
Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.
-
4
V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.
-
5
Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.