Rybí guláš středozemní
Suroviny
- 225 g Cuketa
- 225 g Lilek
- 225 g Krevety tygří - loupané
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 750 g Mušle slávky
- 500 g Platýz - filety
- 225 g Olihně
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Víno červené
- 3 dl Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1433 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 302.6 mg
- Draslík 2053.4 mg
- Vláknina 12664.5 mg
- Vitamín A 12664.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme.
-
2
Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme.
-
3
Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme.