Sledě s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 283 mg
- Draslík 55.8 mg
- Vláknina 2799.8 mg
- Vitamín A 2799.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny každé ryby vložíme bobkový list. Čtyři čtverce alobalu položíme na pracovní desku a rozdělíme na ně rovnoměrně plátky citronu. Na ně položíme ryby.
-
2
Máslo třeme, až změkne, vmícháme do něj citronový pepř, petrželku. Takto připravené máslo rozmístíme po částech ryby. Ryby zabalíme, dobře utěsníme a na grilu opékáme 20 minut.
-
3
Poté ryby rozbalíme a servírujeme s plátky citronu. Okamžitě podáváme.