Ryba po yucatansku
Suroviny
- 60 g Žampiony čerstvé
- 40 g Dýňová semínka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Treska aljašská
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 241 mg
- Vláknina 3830.5 mg
- Vitamín A 3830.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Otřeme plátky ryby, dáme do zapékací mísy a přelijeme limetkovou šťávou. Plátky ve šťávě obrátíme, osolíme, opepříme polovinou dávky, zakryjeme mísu a dáme do lednice na 30 minut.
-
2
Papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a grilujeme, až se slupka připálí a popraská. Necháme vychladnout, pak slupku odstraníme a dužinu nasekáme.
-
3
Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, papriku a dýňová semínka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, petrželku, houby, zbylou sůl a pepř a směs dáme na ryby. Rybu polijeme pomerančovou šťávou, zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.
-
4
Podáváme horké.