Ryba po yucatansku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Dýňová semínka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Treska aljašská
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 241 mg
  • Vláknina 3830.5 mg
  • Vitamín A 3830.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otřeme plátky ryby, dáme do zapékací mísy a přelijeme limetkovou šťávou. Plátky ve šťávě obrátíme, osolíme, opepříme polovinou dávky, zakryjeme mísu a dáme do lednice na 30 minut.

  • 2

    Papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a grilujeme, až se slupka připálí a popraská. Necháme vychladnout, pak slupku odstraníme a dužinu nasekáme.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, papriku a dýňová semínka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, petrželku, houby, zbylou sůl a pepř a směs dáme na ryby. Rybu polijeme pomerančovou šťávou, zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu