Mořský okoun pečený
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Kapary
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Bobkový list
- 4 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1.4 kg Okouník mořský
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 992.5 mg
- Vláknina 1691 mg
- Vitamín A 1691 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.
-
2
V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.
-
3
Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.