Jehněčí jinak
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Česnek
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Provensálské koření
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 786.2 mg
- Vláknina 3798.5 mg
- Vitamín A 3798.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na plátky maso, které naložíme do směsi z oleje, česneku, provensálského koření, pepře a citronové šťávy na 24 hodin.
-
2
Maso zprudka opečeme na pánvi, poté přendáme do pekáče. Dáme na něj opečenou cibuli, nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme a opepříme.
-
3
Pečeme asi 1 hodinu v troubě doměkka.