Telecí žebírko na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1488 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 577 mg
- Draslík 510 mg
- Vláknina 600 mg
- Vitamín A 600 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
-
3
Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
-
4
Nakonec žebírko přelijeme šťávou se žampiony.
-
5
Ihned podáváme.