Koláč z čerstvých pomerančů a datlí s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 12839 kcal
- Sacharidy 3437 g
- Tuky 20 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 3437 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 32321.4 mg
- Vláknina 631064 mg
- Vitamín A 631064 mg
- Vitamín B6 11.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241.7 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranč oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Datle vypeckujeme a nasekáme.
-
2
Kulatou formu vyložíme fólií. Hustě naskládáme pomeranče, přidáme vrstvu datlí a poté další vrstvu pomerančů. Přiklopíme talířem, převrátíme a koláč vyklopíme.
-
3
Připravíme zálivku. Smícháme citronovou šťávu, skořici, med podle chuti, římský kmín a můžeme přidat zbytek datlí.
-
4
Koláč zálivkou přelijeme a posypeme půlenými mandlemi.