Koláč z čerstvých pomerančů a datlí s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 18 ks Datle
  • 9 ks Pomeranče
  • 1 špetka Kmín římský
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 12839 kcal
  • Sacharidy 3437 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 3437 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 32321.4 mg
  • Vláknina 631064 mg
  • Vitamín A 631064 mg
  • Vitamín B6 11.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241.7 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Datle vypeckujeme a nasekáme.

  • 2

    Kulatou formu vyložíme fólií. Hustě naskládáme pomeranče, přidáme vrstvu datlí a poté další vrstvu pomerančů. Přiklopíme talířem, převrátíme a koláč vyklopíme.

  • 3

    Připravíme zálivku. Smícháme citronovou šťávu, skořici, med podle chuti, římský kmín a můžeme přidat zbytek datlí.

  • 4

    Koláč zálivkou přelijeme a posypeme půlenými mandlemi.

Komentáře k receptu