Makrela marinovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 43 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 62.8 mg
- Vláknina 2899.5 mg
- Vitamín A 2899.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme pod tekoucí vodou z makrel šupiny. Rozřízneme makrelám břicho po celé délce, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Po obou stranách ryb uděláme 5 šikmých zářezů. Ryby dáme do nekovového mělkého talíře.
-
2
V misce smícháme olivový olej, majoránku, utřený česnek, šťávu a kůru z limetky, pepř a sůl. Ryby přelijeme touto směsí a necháme v lednici marinovat 30 minut.
-
3
Makrely pečeme v předehřátém grilu z každé strany 6 minut a občas je potřeme marinádou.
-
4
Podáváme horké.