Makrela marinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 62.8 mg
  • Vláknina 2899.5 mg
  • Vitamín A 2899.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme pod tekoucí vodou z makrel šupiny. Rozřízneme makrelám břicho po celé délce, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Po obou stranách ryb uděláme 5 šikmých zářezů. Ryby dáme do nekovového mělkého talíře.

  • 2

    V misce smícháme olivový olej, majoránku, utřený česnek, šťávu a kůru z limetky, pepř a sůl. Ryby přelijeme touto směsí a necháme v lednici marinovat 30 minut.

  • 3

    Makrely pečeme v předehřátém grilu z každé strany 6 minut a občas je potřeme marinádou.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu