Treska nasolená na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 23.1 mg
- Draslík 1245.4 mg
- Vláknina 3662.5 mg
- Vitamín A 3662.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme nasolenou tresku, necháme okapat a odstraníme veškerou kůži a kosti. Vytřeme ji do sucha a pokrájíme na kusy.
-
2
Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky a česnek, přidáme pokrájený celer a dvě minuty smažíme, přidáme vývar a pokrájená rajčata. Směs přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme rybu a vaříme, dokud nebude měkká.
-
3
V předehřátém grilu opražíme piniová semínka, aby byla do zlatova. Vmícháme do pánve kapary, estragon a piniová semínka a vše prohřejeme.
-
4
Podáváme horké.