Jehněčí plátky s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 663.1 mg
  • Vláknina 3811.5 mg
  • Vitamín A 3811.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Naklepeme a v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Přidáme česnek, na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou feferonku, nasekané ořechy a nakonec posypeme mletou paprikou. Dosmažíme doměkka.

  • 2

    Celer nakrájíme na úhledné kousky a na pánvičce s rozpáleným máslem je podusíme, zalijeme vínem a dusíme, aby se víno vypařilo.

Komentáře k receptu