Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 25 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1894.7 mg
- Vláknina 20333 mg
- Vitamín A 20333 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku.
-
2
Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu.
-
3
V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek.
-
4
Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme.
-
5
Okurkový krém vychladíme.
-
6
Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem.