Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Žervé
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1894.7 mg
  • Vláknina 20333 mg
  • Vitamín A 20333 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku.

  • 2

    Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu.

  • 3

    V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek.

  • 4

    Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme.

  • 5

    Okurkový krém vychladíme.

  • 6

    Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem.

Komentáře k receptu