Grilované motýlky jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1350 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 106 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 297 mg
- Draslík 1413.5 mg
- Vláknina 2495.2 mg
- Vitamín A 2495.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 15.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěnou kýtu otevřeme tak, aby tvarem připomínala motýla, každou propíchneme dvěma grilovacími jehlami, abychom s nimi mohli na grilu lépe manipulovat.
-
2
V nekovové míse smícháme citronovou šťávu a kůru, ocet balsamico, mátu, česnek, olej, cukr, sůl a pepř. Do mísy vložíme maso a několikrát obrátíme, aby byla marináda všude. Necháme marinovat 6 hodin. Poté maso vyndáme a marinádu uschováme na potírání.
-
3
Maso dáme na rožeň a po každé straně opékáme 30 minut, jednou obrátíme a potřeme marinádou.
-
4
Propečené maso dáme na prkénko, odstraníme jehly a maso pokrájíme a podáváme horké.