Grilované motýlky jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 435 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1.8 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 8 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1350 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 297 mg
  • Draslík 1413.5 mg
  • Vláknina 2495.2 mg
  • Vitamín A 2495.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 15.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěnou kýtu otevřeme tak, aby tvarem připomínala motýla, každou propíchneme dvěma grilovacími jehlami, abychom s nimi mohli na grilu lépe manipulovat.

  • 2

    V nekovové míse smícháme citronovou šťávu a kůru, ocet balsamico, mátu, česnek, olej, cukr, sůl a pepř. Do mísy vložíme maso a několikrát obrátíme, aby byla marináda všude. Necháme marinovat 6 hodin. Poté maso vyndáme a marinádu uschováme na potírání.

  • 3

    Maso dáme na rožeň a po každé straně opékáme 30 minut, jednou obrátíme a potřeme marinádou.

  • 4

    Propečené maso dáme na prkénko, odstraníme jehly a maso pokrájíme a podáváme horké.

Komentáře k receptu