Jehněčí na chilli
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 90.1 mg
- Draslík 354.9 mg
- Vláknina 5159.5 mg
- Vitamín A 5159.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1069.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky pokrájíme maso a dáme do skleněné mísy. V jiné míse smícháme sójovou omáčku, omáčku hoisin, česnek, zázvor a směs nalijeme na maso a promícháme.
-
2
Necháme marinovat 20 minut.
-
3
Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme maso. Přidáme pokrájenou cibuli a fenykl a smažíme 2 minuty. Vmícháme vodu, přikryjeme pokličkou a povaříme 3 minuty.
-
4
Do pánvičky dáme pokrájenou chilli papričku, rýžový vinný ocet, třtinový cukr, podzemnicový olej a sezamový olej. Povaříme vše 4 minuty, vznikne nám omáčka.
-
5
Maso dáme na servírovací mísu, zalijeme lehce omáčkou a podáváme.