Jehněčí kebab s bylinkami
Suroviny
- 0.5 ks Citrony
- 6 ks Bobkový list
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 14 kg Jehněčí kýta
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 6 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
- 3 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7563 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 533 g
- Sodík 2682 mg
- Bílkoviny 640 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 2310.6 mg
- Draslík 10504.5 mg
- Vláknina 2759.8 mg
- Vitamín A 2759.8 mg
- Vitamín B6 12.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
-
2
Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.
-
3
Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.
-
4
Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.