Citronové jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 68.1 mg
- Draslík 423.4 mg
- Vláknina 3196.3 mg
- Vitamín A 3196.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety vykostíme, nakrájíme na plátky, maso srolujeme a ovážeme nití.
-
2
Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a jehněčí maso smažíme po obou stranách cca 3 minuty. Poté sundáme z plamene a odlijeme přebytečný tuk. Pánev dáme na oheň, přilijeme vývar, víno, citronovou kůru a bobkové listy a 25 minut vaříme, dokud není maso měkké. Osolíme a opepříme omáčku.
-
3
Hotový pokrm dáme na talíře, odstraníme nitě a podáváme s omáčkou.