Jehněčí po římsku
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 50 g Olivy černé
- 120 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 6 ks Ančovička - filety
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 34 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 146 mg
- Draslík 827.3 mg
- Vláknina 1760.5 mg
- Vitamín A 1760.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme máslo a olej ve velké pánvi, přidáme pokrájené jehněčí maso a smažíme, dokud nezhnědne po všech stranách cca 5 minut.
-
2
Rozmělníme v hmoždíři na hladkou pastu tymián, česnek a ančovičky. K masu přilijeme do pánve víno a zeleninový vývar. Vmícháme cukr a směs z hmoždíře. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 40 minut, dokud není maso měkké. Na posledních 10 minut sundáme pokličku. Do omáčky přidáme olivy a zamícháme.
-
3
Podáváme teplé, ozdobené petrželkou.