Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Chřest bílý
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 4 polévková lžíce Olej hroznový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 272.8 mg
  • Draslík 513.9 mg
  • Vláknina 9107.3 mg
  • Vitamín A 9107.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a odkrojíme špatné konce. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Troubu dáme předehřát na 180°C. Ovčí sýr nastrouháme. Vejce rozšleháme se smetanou, do směsi přimícháme strouhaný sýr a polovinu nasekaných bylinek a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Připravenou směs rozprostřeme na pekáč, vyložený pečícím papírem a poklademe ji oloupaným chřestem a vaříme ve vodní lázni v troubě 45 minut. Na závěr necháme pokrm 10 minut odpočinout a posypaný zbytkem bylinek podáváme teplý.

Komentáře k receptu