Bylinkové kuře na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Pažitka
  • 1200 g Kuřecí čtvrtky
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 102.9 mg
  • Vláknina 7507.5 mg
  • Vitamín A 7507.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnečku rozehřejeme máslo. Přidáme nasekanou petržel, pažitku, podle uvážení i česnek, osolíme a opepříme.

  • 2

    Kuře potřeme bylinkovým máslem a položíme je kůží dolů na zahradní gril nebo kůží nahoru 10 cm pod kuchyňský gril. Grilujeme 10 minut z každé strany, přitom je potíráme máslem. Přesvědčíme se, zda je propečené.

Komentáře k receptu