Vejce plněná křenovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 248.7 mg
- Draslík 99.6 mg
- Vláknina 176 mg
- Vitamín A 176 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a podélně rozpůlíme.
-
2
Žloutky vyjmeme a v misce smícháme s lučinou, zakysanou smetanou a nastrouhaným křenem. Podle chuti osolíme a ušleháme na hladký krém.
-
3
Poloviny bílků urovnáme na plochou mísu a ozdobně je naplníme připravenou pěnou.
-
4
Podáváme jako studený předkrm.