Vejce plněná křenovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 248.7 mg
  • Draslík 99.6 mg
  • Vláknina 176 mg
  • Vitamín A 176 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a podélně rozpůlíme.

  • 2

    Žloutky vyjmeme a v misce smícháme s lučinou, zakysanou smetanou a nastrouhaným křenem. Podle chuti osolíme a ušleháme na hladký krém.

  • 3

    Poloviny bílků urovnáme na plochou mísu a ozdobně je naplníme připravenou pěnou.

  • 4

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu