Pizza s paprikou a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1506 kcal
- Sacharidy 314 g
- Tuky 701 g
- Sodík 3980 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 292 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3471.3 mg
- Vláknina 103169 mg
- Vitamín A 103169 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 787.7 mg
- Vitamín E 10.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici rozdělíme na růžičky. Listy pórků nakrájíme na drobno. Kedlubnu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut.
-
2
Papriku omyjeme a očistíme od nečistot. Nakrájíme ji na tenké proužky.
-
3
Zeleninovou směs rozmačkáme asi ve 100 ml vývaru, ve kterém se vařila.
-
4
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a za stálého míchání vsypeme polentu podle návodu na obalu.
-
5
Polentu pak dáme na plech a rovnoměrně na ni rozprostřeme zeleninovou směs a kousky papriky. Vše pak pečeme při 220 stupních Celsia cca 15 minut v troubě.