Pizza s paprikou a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 255 g Polenta
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1506 kcal
  • Sacharidy 314 g
  • Tuky 701 g
  • Sodík 3980 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 292 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3471.3 mg
  • Vláknina 103169 mg
  • Vitamín A 103169 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 787.7 mg
  • Vitamín E 10.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici rozdělíme na růžičky. Listy pórků nakrájíme na drobno. Kedlubnu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut.

  • 2

    Papriku omyjeme a očistíme od nečistot. Nakrájíme ji na tenké proužky.

  • 3

    Zeleninovou směs rozmačkáme asi ve 100 ml vývaru, ve kterém se vařila.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a za stálého míchání vsypeme polentu podle návodu na obalu.

  • 5

    Polentu pak dáme na plech a rovnoměrně na ni rozprostřeme zeleninovou směs a kousky papriky. Vše pak pečeme při 220 stupních Celsia cca 15 minut v troubě.

Komentáře k receptu