Rýžový trhanec se skořicí
Suroviny
- 125 g Rýže loupaná
- 30 g Cukr krupice
- 750 ml Mléko plnotučné
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 14 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 147.4 mg
- Draslík 67.9 mg
- Vláknina 2306.8 mg
- Vitamín A 2306.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1169.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.
-
2
Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.
-
4
Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.