Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 946 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 82 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 999.5 mg
- Vláknina 5545.3 mg
- Vitamín A 5545.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté a osušené bylinky nasekáme.
-
2
Olivový olej smícháme s česnekem a nasekanými bylinkami. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Zabalíme do fólie a necháme asi 8 hodin v chladničce.
-
3
Maso vyjmeme z marinády a bylinky odstraníme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z marinády a maso na něm po všech stranách zprudka opékáme asi 5 minut. Vyjmeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a v silně vyhřáté troubě pečeme 15 minut.
-
4
Přidáme omytá a osušená rajčata a na každé položíme lžičku bylinek z marinády. Pečeme dalších 10 minut. Zbylé bylinky rozdělíme na maso a ve vypnuté troubě necháme 10 minut táhnout.
-
5
Jehněčí hřbet podáváme s pečenými rajčaty.